Kaasplank, kaasmes & fruit: snack tips voor de zomer!

Iedereen houd wel van snack. In de ene vorm of de andere. Of natuurlijk allebei! Maar snacks zijn vaak ongezond en soms zelfs gevaarlijk! Gelukkig zijn er manieren om hier mee om te gaan of om zelfs gezonde snack uit te kiezen. Zoals de kaasplank en het kaasmes.

Kaasmes: veilig en handig!

Kaas is één van de populairste snacks in Nederland. Echter realiseren veel mensen niet dat kaas ook gevaarlijk is. Vooral oude kaas! Wanneer je namelijk een groot blok kaas hebt is het gevaarlijk om deze te snijden. Veel mensen gebruiken hiervoor een simpel aardappelschilmesje. Met alle gevolgen van dien! Het mes kan in een stuk oude kaas namelijk gemakkelijk afbreken waardoor je het risico loopt om verwondingen op te doen.

De perfecte oplossing hiervoor is het kaasmes! Dit mes komt er in vele vormen en groottes. Informeer jezelf dus wat voor soort mes het beste is voor het soort kaas dat jij hebt. In ieder geval hebben alle kaasmessen één ding gemeen. Ze zijn zeer sterk waardoor zij nooit zullen afbreken in een stuk kaas!

Kaasplank & kaasmes: kies voor fruit!

Hoewel kaas één van de populairste snack is, is het natuurlijk niet gezond. Het zit vol met vet en restanten van gebruikte geneesmiddelen. Gelukkig zijn er vele gezonde snack beschikbaar. Zoals de oude on vertrouwde komkommer! Daarnaast zijn vele soorten fruit zoals druiven ook geschikte snacks.

Helaas zijn vele mensen ‘allergisch’ voor fruit en groente. Zij eten liever vette en zoute producten als snacks. Maar de oplossing is simpel! Je moet het simpelweg leren eten. Forceer jezelf om een week lang alleen fruit als snacks eten en je bereikt vanzelf het punt dat je niet anders meer wil! En het is zelfs nog eens zeer geschikt voor de aankomende zomer! Lekker veel fris en veel vocht.

Kaasplank: laat de snacks volledig tot hun recht komen!

Om het eten van snack compleet te maken kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kaasplank. Dit is een mooie plank dat de kaas, maar ook andere snacks, volledig tot zijn recht doen komen. De kaasplank kan uiteraard gebruikt worden voor kaas, maar de kaasplank doet vrijwel alle snacks prima tot zijn recht doen.

You may also like...